Mennyiség oldalanként:
A káposzta külső leveleit szedjük le, majd vágjuk ki a torzsáját. Ezután szeleteljük vékonyra a leveleket, majd forró, sós vízben főzzük 3-4 percig. Ha kész, szűrjük le.
Hevítsünk olajat egy nagyobb lábosban, majd pároljuk meg rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
A fűszerkeveréket keverjük el egy pár ek olíva olajjal. Jól dörzsöljük be vele a fürjeket kívül, belül. Tegyük hűtőbe pár órára.
A mascarponét és a mogyoróvajat keverjük össze. Kenjük meg vele a tortilla lapot.
A dinnyét és a banánt kockázzuk fel 7-7 db-ra. A szalámiról szedjük le a héját. Majd húzzuk a gyümölcsöket, a mozzarella sajtot és a szalámit a nyársakra. Jól zárható dobozba tegyük el.
A szendvicskenyereket kenjük meg és készítsünk 2 db szendvicset szeletelt pizza mozzarella sajtból, sonkából és uborka szeletekből.
Az uzsonnatál összeállításánál fontos, hogy jóízű, egyben egészséges ételeket válogassunk össze a gyerekeknek. Olyanokat, amelyeket könnyen elfogyaszt, szereti, akár nassként is eheti és akár több adagban is meg tudja enni.
Tegyük fel a tejet és a mascarponét melegedni a cukorral együtt. Tegyük bele a hosszában félbevágott és kikapart vanília rudat is a magokkal együtt. Főzzük 15-20 percig kb. 90 C-on. A lényeg, hogy mindig forráspont alatt maradjunk egy kicsivel.
A tojássárgákat verjük fel habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Közben melegítsük fel a mascarponét. Ezután lassan keverjük a cukros tojássárgákhoz. Majd öntsük vissza a lábosba.
A csirkemellet vágjuk ketté, hogy 4 nagyjából egyforma szeletet kapjunk. Kenjük be olíva olajjal, majd dörzsöljük be kedvenc grill fűszerkeverékünkkel.
A csirkecombokról fejtsük le a húst és tépkedjük kisebb darabokra.
A csicseriborsó- és a kukorica konzervet öblítsük le és csöpögtessük le. A kápia paprikát vágjuk apró kockákra, az újhagymát vágjuk finomra.
A csirkecomb filét fűszerezzük be kedvenc grillpácunkkal, majd kevés olajon süssük meg egy serpenyőben. (Maradék hideg csirkesültet is használhatunk a recepthez.)Ha kész, pár percig pihentessük.
A banánokat vágjuk 3-3 db-ra. Szúrjunk beléjük egy-egy fa nyársat. Tegyük egy tányérra őket, fedjük le folpackkal és tegyük a fagyasztóba kb. 2 órára.
A teljes kiőrlésű tarhonyát pirítsuk meg olíva olajon egy lábosban. Majd öntsük föl forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 2 cm-re. Sózzuk meg a vizet, majd közepes lángon főzzük készre. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.