Mennyiség oldalanként:
A zabkekszet törjük apróra, vagy egy konyhai robotgépben aprítsuk finomra. Keverjük össze az olvadt vajjal. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára tegyünk egy darab sütőpapírt, majd kenjük ki vajjal egy kicsit a formát.
A gombát áztassuk be langyos vízbe. A lencsét jól öblítsük le, áztatni nem kell. A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. A meghámozott zöldségeket kockázzuk fel.
A hideg vajat és a (lehetőleg hideg) lisztet gyorsan gyúrjuk össze egy tojással és pici jéghideg vízzel. Minél gyorsabban dolgozunk, annál kevésbé melegszik fel a tészta, így lesz finom omlós.
Verjük fel a tojásokat a cukorral együtt. Majd keverjük hozzá a mascarponét és a citromhéjat. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a durvára vágott diót, a keményítőt és az instant élesztőt. Keverjük jól össze.
A hagymát vágjuk finomra, majd pirítsuk meg 5 perc alatt egy kis olívaolajon. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és a chili fűszert. Kevergetve pirítsuk még 3 percig.
Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra. Keverjük össze a tojást a cukorral, ricottával, tejjel és kókuszolajjal.
A cérnametéltet főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint, majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.
Süssük meg a piskótákat egyenként. Verjük föl a 3 db tojást a cukorral, majd keverjük hozzá a leszitált lisztet és sót. Tegyük sütőpapírral kibélelt és vajjal kikent 26 cm-es csatos tortaformába és 180 C-on süssük készre kb. 15 perc alatt.
Verjünk szép habosra 130 g vajat ugyanennyi cukorral. Ezután egyesével keverjünk hozzá 2 db tojást. Majd szitáljuk bele a 130 g lisztet, adjuk hozzá a sütőport. Keverjük el jól. Ha kicsit kötöttnek találjuk, keverhetünk hozzá 1-2 ek. tejet.
Verjük fel a tojásokat a cukorral és a csipet sóval szép habosra. Keverjük hozzá a mascarponét. Legyen jó sima, homogén a tészta. Majd keverjük hozzá a leszitált lisztet, sütőport, az apróra vágott csokoládét és narancshéjat.
Keverjük össze a piskóta összetevőit. Egy kerek tortaforma aljára szorítsunk egy darab sütőpapírt, az oldalát kenjük ki egy kis vajjal. Öntsük a masszát a formába.
Gyúrjunk sima felületű tésztát a tojásból, lisztből és pici sóból. Csomagoljuk be folpackba és tegyük a hűtőbe minimum fél órára pihenni. A lazacfilét jól nézzük át, hogy biztosan ne legyen benne szálka.
Az aszalt sárgabarackot aprítsuk fel, majd áztassuk be 2-3 ek desszertborba.(Ha nincs otthon ilyen, akkor langyos vízben egy kis rummal, vagy rum aromával is lehet.). A mézes puszedlit tegyük egy konyhai robotgépbe egy evőkanál vajjal együtt és aprítsuk össze jól.
A kis kockákra vágott sütőtököt kevés sós vízben pároljuk puhára kb. 15-20 perc alatt. Keverjük össze a palacsintatészta hozzávalóit, majd tegyük félre állni.
Gyúrjuk össze a tészta összetevőit. Kapjunk egy szép, rugalmas, sima felületű tésztát. Tegyük hideg helyre pihenni kb. egy órát. (Akár egész éjszakára is betehetjük hűtőbe.) A gombát vágjuk apróra. A bacont szintén vágjuk pici kockákra. Kevés olajon pirítsuk meg a bacont, majd adjuk hozzá a gombát. Pirítsuk, míg a gomba el nem fövi a levét. Ízesítsük sóval, borssal. Szórjuk meg finomra vágott petrezselyem zölddel. Tegyük félre hűlni. Reszeljük bele a mozzarella sajtot, majd keverjük jól össze.