Mennyiség oldalanként:
A hagymát vágjuk finomra. Kezdjük el párolni egy kis olajon egy lábosban.
A ricottát keverjük össze 2 tojás sárgájával, a cukorral, mascarponéval, a vaníliás pudingporral és a vanília őrleménnyel.
A kölest mossuk meg, majd pirítsuk meg egy kis olajon, ezután 2-3-szoros mennyiségű vízben főzzük puhára. Ha kész, hagyjuk hűlni.
Készítsük el a tésztát. Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgáját verjük fel a cukorral. Külön verjük fel a fehérjét is egy csipet sóval. A lisztet keverjük ki szép lassan a tejjel. Keverjük a tojássárgájához. Majd adjuk hozzá az olvadt vajat és keverjük hozzá óvatosan a felvert tojásfehérjét is.
A csirkecomb filéket jól kenjük be 2 púpos evőkanál BBQ szósszal, majd 180 C-os sütőben süssük meg őket.
A padlizsánt vágjuk hosszában kb fél cm vastag szeletekre. Sózzuk meg, majd tegyük félre egy kicsit.
A paprikákat 220 C-os sütőben süssük meg 20-25 perc alatt, majd tegyük egy tálba és fedjük le folpackkal őket. Hagyjuk hűlni. Ezután szedjük le a héjukat, vegyük ki a csumájukat és magozzuk ki őket, majd vágjuk csíkokra.
A spenótot olvasszuk ki, majd aprítsuk fel. Egy kisebb vöröshagymát aprítsunk fel, majd egy kis olíva olajon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, kevergetve pirítsuk fél percig, majd adjuk hozzá a spenótot. Futtassuk át a hagymás zsiradékon 2-3 percig, időnként megkeverve.
A csirkemell filéket nyissuk szét egy éles késsel. Klopfoljuk ki enyhén, hogy szép, könnyen kezelhető formája legyen. Sózzuk és enyhén borsozzuk mindkét oldalát.
Tegyük fel a tejet és a mascarponét melegedni a cukorral együtt. Tegyük bele a hosszában félbevágott és kikapart vanília rudat is a magokkal együtt. Főzzük 15-20 percig kb. 90 C-on. A lényeg, hogy mindig forráspont alatt maradjunk egy kicsivel.
Az olíva olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát. Adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig.
Süssük meg először a süti alját. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Verjük fel a 2 tojást a cukorral szép halványra és habosra. Majd keverjük hozzá a lisztet, sütőport, tejet és olajat.
Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra. Keverjük össze a lisztet a cukorral, csipet sóval és a sütőporral. Majd keverjük hozzá a tejet, ricottát,a lereszelt citromhéjat, a vanília aromát és az olvasztott vajat.
Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált marhahúst és pirítsuk meg.
A cukkinit mossuk meg, majd egy mandolinon vágjunk belőle hosszában szép, vékony szeleteket. Sózzuk be és tegyük félre.