Mennyiség oldalanként:
A pitát melegítsük meg egy kenyérpirítóban, majd vágjuk föl és nyissuk föl őket.
A babot szűrjük le és öblítsük le, majd egy tálban nyomkodjuk simára egy villával. Keverjük össze a lereszelt fokhagymával, pár csepp citromlével, az olívaolajjal és egy kis sóval, borssal.
A kukoricát csöpögtessük le, majd keverjük össze a majonézzel. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. Egy kevés olíva olajon pirítsuk meg.
Vágjuk félbe a kenyérszeleteket. Az avokádót hámozzuk meg és szeleteljük fel. A retket vágjuk vékony karikákra.
Tegyünk föl sós vizet főni a spagettinek. Ha lobogva forr, tegyük bele és főzzük kissé roppanósra (ne főzzük meg teljesen, mert a továbbiakban még alávetjük egy kis hőkezelésnek)...
A csirkemellet vágjuk csíkokra, vagy kockázzuk fel. Majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. Hagyjuk így legalább 10 percig. (Ha van időnk, akár 1-2 órára is.) Közben szeleteljük fel a meghámozott uborkát, az avokádót és a lilakáposztát. Kockázzuk fel a kaliforniai paprikát.
A rukkolát mossuk meg, a sonka szeleteket vágjuk hosszában félbe. A körtét mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk kb. 2 cm-es kockákra.
A bacon szeleteket vágjuk hosszában félbe, majd kb. 5-6 perc alatt süssük meg forró sütőben.Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk 1-2 percig hűlni, hogy meg tudjuk fogni.
A bacon-t, vagy kolozsvári szalonnát vágjuk kis kockákra, majd pirítsuk meg egy serpenyőben egy kis zsiradék hozzáadásával. Közben negyedeljük a paradicsomot, a magjait távolítsuk el és a húsát vágjuk apró kockákra. Az újhagymát szeleteljük vékonyra.
A rákot olvasszuk ki, majd főzzük meg 3-4 perc alatt sós vízben. Szűrjük le és gyorsan hűtsük ki hideg vízben. Ezután vágjuk kisebb darabokra. Vágjuk kisebb darabokra a paprikát és az újhagymát is.
A brokkolit szedjük kisebb rózsáira, majd sós, lobogó vízben főzzük meg pár perc alatt roppanósra. A tésztának forraljunk vizet, sózzuk meg és főzzük meg benne a tésztát a csomagoláson leírtak szerint. Majd szűrjük le.
A sült paprikákat hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk csíkokra. Az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a magját és daraboljuk össze. A sült csirkemellet vágjuk csíkokra, vagy kockákra. A rukkolát mossuk meg és alaposan szárítsuk le. A tortilla lapokat melegítsük föl egy száraz serpenyőben, vagy grillen.
Az olvasztott vajat keverjük össze a tejjel és a sóval. Majd dolgozzuk össze a liszttel. Ha ragacsos lenne, adjunk még hozzá egy kis lisztet. Kapjunk szép, sima tésztát. Tegyük 15-20 percre félre. Ezalatt vágjuk szeletekre a paradicsomot és kockázzuk fel a paprikát. Mossuk meg és szárítsuk le a rukkolát. A paprikát keverjük össze egy pici olíva olajjal, balzsamecettel és a felaprított bazsalikom levelekkel.
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. A piadinát enyhén grillezzük meg egy forró, száraz serpenyőben. Tegyük rá a szeletelt mozzarellát, majd helyezzük egy tepsire és tegyük a sütőbe pár perce, míg a sajt szépen ráolvad.