Mennyiség oldalanként:
Forraljunk föl egy liter vizet egy kis sóval. Keverjük el benne egy kis habverővel a instant polentát és állandó kevergetés mellett főzzük 2-3 percig. Végül keverjünk el benne el egy jó nagy evőkanál vajat, finomra vágott zsályát és reszelt parmezán sajtot.
A sárgabarackot vágjuk negyedekbe, vagy hatodokba és távolítsuk el a magját. Egy serpenyőben egy kevés cukorral kissé fonnyasszuk meg. Ne főzzük szét, csak kissé puhítsuk meg. Majd hagyjuk hűlni.
A tojásokat külön kis tálkákban, hármasával verjük fel egy-egy evőkanál laktózmentes mascarponéval. Kissé sózzuk, borsozzuk.
A tojássárgáját verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral.
A spenótot futtassuk meg egy kis olívaolajon, majd vágjuk apróra. Daraboljuk össze a sonkát, a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra. A két búza tortillát szórjuk meg a spenóttal, sonka- és paradicsom kockákkal.
Tegyünk föl két lábosban forrni vizet. Az egyikben főzzük meg a zöldborsót 3-4 perc alatt, a másikban pedig a fürjtojásokat szintén 3-4 perc alatt.
A mascarponét keverjük ki a zöldfűszerekkel, sóval és borssal.
A padlizsánokat hosszában szeleteljük fel, a szeletek legyenek kb. 6-8 mm vastagak. Sózzuk be őket és hagyjuk állni őket kb. 20 percet (akár egy éjszakát is állhatnak).
A hagymát vágjuk finomra, a szalonnát kockázzuk föl. A megtisztított gévagombát vágjuk kisebb kockákra.(Természetesen használhatunk más gombát is, de a gévagomba-spárga kombináció teszi igazán tavasziassá teszi ezt az ételt.)
A bulgurt tegyük egy edénybe, majd öntsük föl forró vízzel úgy, hogy éppen ellepje. Fedjük le fóliával és hagyjuk begőzölni kb. 20 percig. Majd szűrjük le, hogy a felesleges víz eltávozzon.
Bő, sós, forrásban lévő vízben 3 perc alatt főzzük meg a spárgát. Vegyük ki őket szűrőkanállal, majd jéghideg vízben hűtsük le azonnal, hogy ne főjön tovább, illetve megmaradjon a szép zöld színe. Vágjuk őket 4-4 darabba.
Bő, sós vízben főzzük ki a spagettit a csomagolásán leírtak szerint, majd szűrjük le. Közben egy kevés olíva olajon pirítsuk meg a vékonyra szelt fokhagymát, majd adjuk hozzá a kiolvasztott és kinyomkodott spenótot.
A finomra vágott hagymát és lereszelt fokhagymát kevés olívaolajon pirítsuk le egy kisebb fazékban. Majd adjuk hozzá a spenótot és öntsük föl a zöldséglevessel. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük kb. 15 percig.
A vajat olvasszuk fel. Egy konyhai robotgépben aprítsuk össze a kekszet, majd keverjük hozzá a vajat. A géppel jól dolgozzuk össze. Egy 25 cm-es tortaforma aljába jól nyomkodjuk bele.
A lilahagymát vágjuk föl vékony szeletekre. Egy serpenyőben forrósítsunk föl olajat, majd kis lángon pirítsuk meg rajta a hagymát.