Mennyiség oldalanként:
A steaket szobahőmérsékleten sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt forrósítsunk föl, majd süssük meg rajta a steaket oldalanként kb. 2-3 perc alatt, vagy pedig ízlésünkhöz, illetve a steak vastagságához igazodva, rövidebb, vagy hosszabb idő alatt.
A darált húst gyúrjuk össze a tojással, a finomra vágott hagymával, frissen őrölt borssal, zsemlemorzsával és Worcester-szósszal. Hagyjuk állni, míg elkészülünk a bacon jammel.
Vágjunk a jól behűtött dinnye közepéből egy szép kerek szeletet, kb. 3 cm vastagot. Amennyire tudjuk, szedjük ki a magokat. Kenjük meg Szarvasi mascarponéval, majd vágjuk 6 db cikkre.
A bagettet szeleteljük fel, majd kenjük meg a ricottával. A felszeletelt banánt helyezzük a szendvicsekre. Tegyünk még rá pirított diót és csurgassuk le mézzel.
A málna felét törjük össze, majd keverjük össze a mascarponéval, porcukorral és a finomra vágott bazsalikommal. A cantuccinit tördeljük kisebb darabokra.
A banánokat vágjuk 3-3 db-ra. Szúrjunk beléjük egy-egy fa nyársat. Tegyük egy tányérra őket, fedjük le folpackkal és tegyük a fagyasztóba kb. 2 órára.
A tojássárgákat verjük fel a cukorral. Majd keverjük hozzá a mascarponét és a vanília esszenciát. A kis kosárkákat töltsük meg a krémmel.
A meghámozott sárgarépából vágjunk 2-3 mm vastag szeletkéket. Ebből vágjunk ki egy kis háromszög-éket, ez lesz a csőr, a maradék pedig a lába. Egy olívabogyót vágjunk be hosszában, de ne végig.
A spagettit főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint. Majd főzzük meg 2-3 perc alatt a bébi brokkolit is. Ha kész, vágjuk pár centis darabokra. A rákokat egy serpenyőben forró olívaolajon pirítsuk meg, kb. 2-2 percig mindkét oldalát.
A csirkemell filéket sózzuk, borsozzuk, vagy egy kevésbé karakteres fűszerkeverékkel szórjuk meg. Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd jól pirítsuk körbe a mellfiléket.
Vágjuk cikkekre a megtisztított gombát. Kockázzuk fel a cukkinit. Vágjuk félbe a mozzarella golyókat. A csirkemellet vágjuk csíkokra, majd szórjuk meg grill fűszerkeverékkel, vagy egyszerűen sózzuk, borsozzuk.
Keverjük ki a mascarponét a tojássárgáival, a mézzel, a vanília kikapart magjaival, a kakaóporral és a kávéval. A kalácsszeleteket forgassuk meg benne jól.
A tésztát főzzük meg lobogó, sós vízben. Majd szűrjük le. Közben a lilahagymát vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőben, forró olívaolajon fonnyasszuk meg.
Pirítsuk meg a bacon szeleteket, majd tegyük őket félre hűlni, hogy még ropogósabbak legyenek. A maradék zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá jól kicsavart, majd felaprított spenótot.
A lazacból szedjük ki az esetlegesen benne maradt szálkákat. Sózzuk, borsozzuk és kenjük be olívaolajjal. Locsoljuk meg egy kis citromlével is. 180 C-os sütőben süssük meg kb. 10 perc alatt.