Mennyiség oldalanként:
A sült paprikának húzzuk le a héját, magozzuk ki és vágjuk csíkokra. Az avokádó húsát törjük össze és keverjük el egy pici majonézzel. A kenyérszeleteknek vágjuk le a héját és egy nyújtófával lapítsuk ki úgy, hogy 2 szeletet úgy illesztünk össze, hogy 1-2 cm-t fedjék egymást, hogy kapjunk egy hosszabb szeletet.
A cukrot keverjük össze a fahéjjal. A fügét vágjuk félbe és mártsuk a belső oldalát a fahéjas cukorba. A ricottát alaposan keverjük össze a vaníliás cukorral. A pisztáciát vágjuk nagyobb darabokra egy késsel.
A görögdinnyét magozzuk ki és vágjuk pár cm-es kockákra. Az uborkát hámozzuk meg és vágjuk vastagabb szeletekre. A bazsalikom leveleket mossuk meg és szárítsuk le. Húzzuk föl az összetevőket a nyársakra tetszésünk szerint. Sonkából elég egy nyársara egy szeletnek a fele.
A csirkemell filéket fűszerezzük be a grill fűszerkeverékkel és jól dörzsöljük be olívaolajjal. Egy serpenyőben forrósítsunk föl egy kis olajat, és kis lángon süssük meg a csirkemell filéket (azért kis lángon, hogy a vastagabb felük is süljön meg, ahelyett, hogy megégne kívül és belül még nyers maradna).
A padlizsánt vágjuk kb fél cm-es szeletekre. Jól sózzuk be, és tegyük félre minimum 15 percre. Ezzel a benne lévő kesernyés, csípős létől szabadulunk meg. Ha már sok levet eresztett, akkor kézzel még jól csavarjuk ki belőle a levet.