Mennyiség oldalanként:
A meghámozott krumplit reszeljük le és alaposan sózzuk be. Hagyjuk állni, majd 15-20 perc múlva jól csavarjuk ki. Keverjük össze 4 ek liszttel és 2 tojással.
A zöldségeket vágjuk pár centis kockákra. A padlizsánt alaposan sózzuk be, majd hagyjuk kb. 20 percig állni. Ezután jól csavarjuk ki.
A kiolvasztott leveles spenótot jól nyomkodjuk ki és aprítsuk fel. Forrósítsunk fel egy serpenyőben 2 ek olíva olajat és pirítsuk meg rajta a spenótot 1-2 perc alatt. Reszeljünk rá fokhagymát.
A lisztből, tejből, tojásból és egy csipet sóból keverjünk palacsintatésztát és hagyjuk állni, míg elkészítjük a krémeket.
Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk üvegesre olíva olajon egy serpenyőben. Közben hámozzuk meg az édesburgonyát és vágjuk őket kb. 2 cm-es kockákra. Adjuk a hagymához és keverjük el benne.
A halat vágjuk 4 egyforma darabra. Sózzuk meg a szeleteket és tegyük félre legalább fél órára.
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.Vágjuk vékony szeletekre a salottát és a fokhagymát. Egy lábosban olvasszunk meg egy ek vajat, majd pároljuk puhára rajta a hagymát és a fokhagymát.
A kekszet daráljuk össze 3 ek olvadt vajjal. Béleljük ki egy kb. 23 cm-es csatos tortaforma alját sütőpapírral. Ebbe nyomkodjuk bele a kekszes alapot. Süssük 10 percig 180C-os sütőben. Majd vegyük ki és hagyjuk hűlni.
A krumplit hámozzuk meg és vágjuk hasábokra. Bő, forró olajban süssük meg úgy, hogy először kisebb lángon sütjük, majd a végén vegyük a lángot nagyobbra. Szűrjük le és itassuk le róla a fölösleges olajat. Sózzuk meg.
A csirkecomb filét fűszerezzük be kedvenc grillpácunkkal, majd kevés olajon süssük meg egy serpenyőben. (Maradék hideg csirkesültet is használhatunk a recepthez.)Ha kész, pár percig pihentessük.
Pizza tésztát nyújtsuk ki és vágjunk ki belőle 3 db, kb. 10 cm átmérőjű kerek formát egy tálka, vagy forma segítségével. Maradék tésztából a cicafejhez illesszünk fülecskéket.
A pizzatésztát nyújtsuk ki téglalap formájúra. Vágjuk 6 db kisebb téglalappá. Tegyünk mindegyikbe 1-1 szelet sonkát, majd egy-egy mozzarella rudat. Hajtsuk be és zárjuk le szorosan. Kenjük meg őket olívaolajjal.
A spárgának a fás végeit vágjuk le, majd 3-4 perc alatt főzzük meg sós vízben. Ezután azonnal hűtsük le jéghideg vízben, majd vágjuk darabokra. A leveles tésztát hajtsuk ki, a sütőpapírral együtt fektessük egy tepsire.
A pizzatésztát osszuk el 12 egyenlő részre. Gyúrjunk belőlük golyókat, majd nyújtsuk ki őket. Tegyünk egy-egy kiskanál paradicsom szószt mindegyiknek a közepébe. Erre tegyük rá a kolbász szeleteket és a mozzarella golyókat.
Egy kb. 6 cm-es kör alakú formával vágjunk ki 4-4 db kört a búzatortillákból. Egy muffin tepsiben kenjük ki a formákat egy kis olajjal.