Mennyiség oldalanként:
A finom, egészséges, kalciumban gazdag mozzarella rudakat tekerjük körbe ízletes sonkával.
A nektarint vágjuk vékony szeletekre. A pisztáciát hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra.
A sült paprikát hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk hosszában szélesebb csíkokra, majd nagyobb darabokra. A sonkát vágjuk félbe, majd hajtsuk be őket. A lepényből vágjunk kb 3 cm-es darabokat.
A finomra vágott zöldfűszereket, a chilit és a fokhagymát keverjük el 3.4 ek extra szűz olíva olajban.
A szendvicskenyereket kenjük meg és készítsünk 2 db szendvicset szeletelt pizza mozzarella sajtból, sonkából és uborka szeletekből.
Az uzsonnatál összeállításánál fontos, hogy jóízű, egyben egészséges ételeket válogassunk össze a gyerekeknek. Olyanokat, amelyeket könnyen elfogyaszt, szereti, akár nassként is eheti és akár több adagban is meg tudja enni.
A mozzarella sajtot tépkedjük darabjaira. A saláta összetevőit tegyük egy keverőtálba, majd locsoljunk rá egy evőkanálnyit a paradicsom olajából és egy evőkanál citromlét.
A lilahagymát hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Öntsük le egy kis almaecettel. Helyezzük a lazacot egy tálra. Tegyük rá a megmosott galambbegy saláta leveleket.
A narancsot hámozzuk meg, majd a hártyák mentén filézzük ki. Készítsük öntetet az olívaolajból és egy evőkanál frissen facsart narancsléből.
A makrélának húzzuk le a bőrét, majd vegyük ki az esetlegesen benne maradt szálkákat. Tegyük a halhúst egy tálba.
A konzerv kukoricát csepegtessük le. A bazsalikomleveleket tépkedjük szét. A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre. A kígyóuborkát hámozzuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk kockákra.
A megmosott cukkini végeit vágjuk le, majd egy zöldséghámozóval vágjunk le belőle szalagokat. A magkezdeményeket ne használjuk fel. Locsoljuk meg olívaolajjal és citromlével, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk így egy kicsit állni.
A tortilla lapokat melegítsük fel pár másodperc alatt mikróban, vagy egy serpenyőben.
A képnek megfelelően darabokat vágunk a hangya, vagy bogár tor és potroh részének, illetve csápnak és szájnak. A zöldből vágunk lábakat (vagy szárnyakat).
Vágjunk félbe egy körtét, ez lesz a kakas teste és feje. Mini mozzarellából és fekete szezámmagból, vagy fekete olívából, esetleg fekete sóból készítsünk szemeket. Sárgarépából faragjunk csőrt, taréjt és lábakat.