Mennyiség oldalanként:
A paradicsomokat bármikor megsüthetjük, pár nappal előre is lehet. A paradicsomokat félbevágjuk, megsózzuk és egy kis friss kakukkfű levelet teszünk a felületükre. Egy tepsire tegyünk sütőpapírt, majd helyezzük rá a sütőrácsot. A sütőrácsra tegyük a paradicsomokat.
A palacsintatészta összetevőit keverjük össze. Ez egy jó sűrű, amerikai típusú palacsinta tészta lesz. Közepesen forró serpenyőben, kevés olajon vagy margarinon süssük meg a palacsintákat. Ezek kissé vastag, kb. 10 cm átmérőjű palacsinták lesznek. Kb. 18-20 db fog ebből az adagból kijönni.
A kekszet alaposan daráljuk le, majd keverjük össze a megolvadt vajjal. Béleljük ki egy kb. 24 cm-es csatos tortaforma alját sütőpapírral. Nyomkodjuk rá a kekszdarát. Tegyük 170 C-os sütőbe 10 percre, majd vegyük ki hűlni.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, a répát pedig kisebb kockákra. 2-3 evőkanál olívaolajon dinszteljük puhára őket. Közben vágjuk cikkekre a megtisztított gombát és adjuk a hagymához. Pirítsuk meg ezt is.
A szalonnát vágjuk kockákra, majd pirítsuk meg egy kis olajon. A kisült zsíron pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált húst, majd pirítsuk fehéredésig.