Mennyiség oldalanként:
A mozzarellát reszeljük le, majd keverjük össze a mascarponéval. Keverjük hozzá a lereszelt fokhagymát, a citromhéjat, a bazsalikom levelet, kevés sót, borsot.
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük fel édesítőszerrel,narancshéjjal, fahéjjal, vaníliával, majd verjük hozzá a mascarponét.
A kolbászt vágjuk vékony karikákra, majd vágjuk félbe a őket.
A csirkemell szeleteket kissé klopfoljuk ki. Sózzuk meg őket.
Vágjuk finomra a salottát, kockákra a gombát és a kalifornai paprikát.
A fehércsokit olvasszuk fel vízgőz fölött. Adjuk a mascarponéhoz és a 2 tojás sárgájához. Verjük fel alaposan.
A sonkát vágjuk kisebb kockákra és pirítsuk meg egy kis olaj hozzáadásával. Szűrjük le, majd itassuk le a felesleges zsírt.
A céklát kockázzuk fel, majd tegyük egy turmixgépbe. Adjuk hozzá a darabokra vágott salotta hagymát és a fokhagyma gerezdeket.
A szőlőt és a mozzarellát vágjuk félbe. A diót törjük negyedekbe.
A zöldborsót és az avokádót pürésítsük össze egy konyhai robotgépben. Keverjük össze a mascarponéval, finomra vágott újhagymával, chilivel, citromlével, a bazsalikommal és egy kis sóval, borssal.
A sárgadinnye magjait vájjuk ki, majd egy kicsit a húsából is szedjünk ki, hogy a helyére elférjenek a bogyós gyümölcsök.
2 ek. olíva olajjal és egy pár csepp citromlével keverjünk ki egy kis dresszinget. Forgassuk meg benne a bébi spenótot.
A dinnyét vágjuk darabokra. A saláta leveleit tépkedjük le és alaposan mossuk meg, majd szárítsuk le. A szőlőszemeket vágjuk félbe.