Mennyiség oldalanként:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, a répát pedig kisebb kockákra. 2-3 evőkanál olívaolajon dinszteljük puhára őket. Közben vágjuk cikkekre a megtisztított gombát és adjuk a hagymához. Pirítsuk meg ezt is.
A tésztát főzzük meg lobogó, sós vízben. Majd szűrjük le. Közben a lilahagymát vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőben, forró olívaolajon fonnyasszuk meg.
Főzzük meg a tésztát bő, sós vízben. Majd szűrjük le és csöpögtessük le jól. A szalonnát kockázzuk fel, majd pirítsuk meg egy forró serpenyőben. Ha szükséges, öntsünk alá egy pici olajat.
A hideg vajat és a (lehetőleg hideg) lisztet gyorsan gyúrjuk össze egy tojással és pici jéghideg vízzel. Minél gyorsabban dolgozunk, annál kevésbé melegszik fel a tészta, így lesz finom omlós.
A padlizsánt vágjuk kb. 2 cm-es kockákra, majd jól sózzuk be, hogy a csípős, kesernyés lé kicsöpögjön belőle. Legvégül kézzel is jól csavarjuk ki a padlizsánt.
A hagymát vágjuk finomra, a répát és a zellert kis kockákra. Egy nagyobb serpenyőt forrósítsunk fel, öntsünk bele olíva olajat, majd kezdjük el pirítani őket. Mikor már puhulnak, adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát.
A koktélparadicsomokat tegyük egy tűzálló tálba, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és forró sütőben süssük meg őket kb. 15 perc alatt. A spagettit főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint lobogó, sós vízben, majd szűrjük le.
Bő, sós, forrásban lévő vízben 3 perc alatt főzzük meg a spárgát. Vegyük ki őket szűrőkanállal, majd jéghideg vízben hűtsük le azonnal, hogy ne főjön tovább, illetve megmaradjon a szép zöld színe. Vágjuk őket 4-4 darabba.
Bő, sós vízben főzzük ki a spagettit a csomagolásán leírtak szerint, majd szűrjük le. Közben egy kevés olíva olajon pirítsuk meg a vékonyra szelt fokhagymát, majd adjuk hozzá a kiolvasztott és kinyomkodott spenótot.
Tegyünk föl sós vizet főni a spagettinek. Ha lobogva forr, tegyük bele és főzzük kissé roppanósra (ne főzzük meg teljesen, mert a továbbiakban még alávetjük egy kis hőkezelésnek)...
A cukrot oldjuk fel a langyos vízben, majd szórjuk bele a szárított élesztőt is. Hagyjuk felfutni. Közben mérjünk ki egy tálban fél kg lisztet. Sózzuk meg. Ha felfutott az élesztő, akkor öntsük ezt az élesztős vizet a lisztre.
A gnocchit bő, sós vízben főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint, majd szűrjük le. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben pirítsuk meg olívaolajon.
Gyúrjunk sima felületű tésztát a tojásból, lisztből és pici sóból. Csomagoljuk be folpackba és tegyük a hűtőbe minimum fél órára pihenni. A lazacfilét jól nézzük át, hogy biztosan ne legyen benne szálka.
A brokkolit szedjük kisebb rózsáira, majd sós, lobogó vízben főzzük meg pár perc alatt roppanósra. A tésztának forraljunk vizet, sózzuk meg és főzzük meg benne a tésztát a csomagoláson leírtak szerint. Majd szűrjük le.
A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk hosszában vékony szeletekre. Sózzuk meg, majd hagyjuk kicsit állni. Ezután törölgessük le jól a vizet róla, majd locsoljuk meg egy kis olíva olajjal. Forró grillserpenyőben grillezzük meg mindkét oldalukat és tegyük félre hűlni.