Mennyiség oldalanként:
A hagymát vágjuk finomra, majd pirítsuk meg 5 perc alatt egy kis olívaolajon. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és a chili fűszert. Kevergetve pirítsuk még 3 percig.
Gyúrjuk össze a darált húst a zsemlemorzsával, tojással, finomra vágott hagymával, sóval, borssal. Tegyük félre kb. 20-30 percre. Gyúrjunk belőle 4 db hamburger pogácsát.
A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, majd sózzuk be. Forgassuk meg lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában. Süssük ki őket forró olajban. Közben készítsük el a salátát.
A vargányát áztassuk be langyos vízbe, hagyjuk benne legalább 20 percig. A sertésszüzet tisztítsuk meg a hártyáktól, majd sózzuk, borsozzuk. Vágjuk akkora darabokra, hogy elférjen egy nagy serpenyőben. (2-3 darab legyen ez a kb. 600 g hús, semmiképpen se vágjuk nagyon kicsikre.)Tegyük félre felhasználásig.
A csirkemell filéket vágjuk el úgy, hogy mindegyikből kapjunk két vékonyabb szeletet. Sózzuk, borsozzuk. Vágjunk finomra egy hagymát és két fokhagyma gerezdet.
Forrósítsunk fel egy serpenyőben olívaolajat. Pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát, a kis kockákra vágott sárgarépát és a lereszelt fokhagymát. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg azt is, időnként megkeverve.
Vágjuk finomra a hagymát. Pirítsuk meg enyhén egy kis olajon. Közben vágjuk kockákra a csirkét. Pirítsuk körbe a húskockákat a hagymás olajon. Szórjuk meg a fűszerekkel, sózzuk, majd öntsük rá a pohárka húslevest.
Dolgozzunk össze 1 finomra vágott hagymát, a tojást és zsemlemorzsát a marhahússal. Sózzuk, borsozzuk, tegyük félre kb. 10 percre. A másik hagymát vágjuk finomra és pirítsuk meg egy serpenyőben 2 ek. olajon.
Vágjuk finomra a hagymát. A fokhagymát és a gyömbért reszeljük le. Forrósítsunk fel 2 ek olajat. Pirítsuk meg rajta a hagymát, gyömbért és fokhagymát, de vigyázzunk, ne égjen meg. Adjuk hozzá a curry port, keverjük el és kis lángon pirítsuk 2-3 percig.
A kis kockákra vágott sütőtököt kevés sós vízben pároljuk puhára kb. 15-20 perc alatt. Keverjük össze a palacsintatészta hozzávalóit, majd tegyük félre állni.
A krumplit hámozzuk meg, majd vágjuk nagyon vékony szeletekre. Egy tálban sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a finomra vágott rozmaringgal. Egy kör alakú sütőformát béleljünk ki sütőpapírral. Erre rakjunk le egy réteg krumpli szeletet. szórjuk meg egy kis összedarabolt sült hússal és reszelt füstölt sajttal.
Válasszunk az ételhez egy olyan tököt, amely inkább tömzsibb, kerekebb, mintsem hosszú, hogy nagyobb üregbe tudjuk majd a tölteléket tölteni. A tököt vágjuk hosszában félbe, majd süssük meg egy tepsiben 200 fokon puhára, kb. fél óra alatt. Ha kész, kanalazzuk ki a magjait, a csúcsát pedig vágjuk le és tegyük félre más felhasználásra. Eközben vágjuk cikkekre a meghámozott lilahagymát és szeljük vékonyra a fokhagymát. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd nagy lángon pirítsuk meg rajta a hagymákat.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, ezen kezdjük el pirítani a hagymát és a fokhagymát. Ezalatt vágjuk vékony szeletekre a gombát. Adjuk a hagymához és pirítsuk meg. Fűszerezzük kakukkfűvel, ízesítsük sóval, borssal. Ha a gomba elfőtte a levét, akkor adjunk hozzá frissen vágott petrezselyem zöldet is. Hagyjuk hűlni.
A karajt vágjuk 4 egyforma vastag szeletre. Verjük ki őket szép nagyra. A szeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk. Fektessük rájuk a sonka szeleteket, majd szórjuk meg őket lereszelt Szarvasi Füstölt Mozzarellával. A széleit hajtsuk be, majd tekerjük fel szépen őket.
A hagymát vágjuk finomra és egy kevés olajon pirítsuk meg. A végén adjuk hozzá a lereszelt fokhagyma gerezdeket. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.