Mennyiség oldalanként:
A karfiolt szedjük rózsáira, ha friss karfiolt használunk, majd főzzük meg sós vízben. De ne főzzük túl puhára, mert a sütőben is készülni fog még.
A mascarponét keverjük össze a petrezselyem zölddel, a magos mustárral és a lereszelt fokhagymával.
A meghámozott krumplit reszeljük le és alaposan sózzuk be. Hagyjuk állni, majd 15-20 perc múlva jól csavarjuk ki. Keverjük össze 4 ek liszttel és 2 tojással.
A konzerv lencsét alaposan szűrjük le és öblítsük le alaposan. Tegyük a konyhai robotgépbe a mogyoróval és a mazsolával együtt. Aprítsuk durvára.
A paradicsomokat bármikor megsüthetjük, pár nappal előre is lehet. A paradicsomokat félbevágjuk, megsózzuk és egy kis friss kakukkfű levelet teszünk a felületükre. Egy tepsire tegyünk sütőpapírt, majd helyezzük rá a sütőrácsot. A sütőrácsra tegyük a paradicsomokat.
A csirkecomb filéket jól kenjük be 2 púpos evőkanál BBQ szósszal, majd 180 C-os sütőben süssük meg őket.
Hevítsünk olajat egy nagyobb lábosban, majd pároljuk meg rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
A csirkemell filéket nyissuk szét egy éles késsel. Klopfoljuk ki enyhén, hogy szép, könnyen kezelhető formája legyen. Sózzuk és enyhén borsozzuk mindkét oldalát.
Készítsünk 4 db, egyenként 100 g-os burgert. A darált húst keverjük össze a zsemlemorzsával és a tojással, sózzuk, borsozzuk. Majd mindegyiket tekerjük be egy-egy szelet baconnel.
A csirkemellet vágjuk ketté, hogy 4 nagyjából egyforma szeletet kapjunk. Kenjük be olíva olajjal, majd dörzsöljük be kedvenc grill fűszerkeverékünkkel.
A karajt kenjük meg olíva olajjal és dörzsöljük be a grill fűszerkeverékkel. Az ananásszal együtt grillezzük meg őket kb. 10 perc alatt.
A darált húst gyúrjuk össze a tojással, a finomra vágott hagymával, frissen őrölt borssal, zsemlemorzsával és Worcester-szósszal. Hagyjuk állni, míg elkészülünk a bacon jammel.
A krumplit tegyük fel főni sós vízben. A csirkét vágjuk kisebb csíkokra, szórjuk meg grill fűszerkeverékkel és egy kis olajjal locsoljuk meg.
A csirkemell filéket sózzuk, borsozzuk, vagy egy kevésbé karakteres fűszerkeverékkel szórjuk meg. Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd jól pirítsuk körbe a mellfiléket.