Mennyiség oldalanként:
A sonkát vágjuk kisebb kockákra és pirítsuk meg egy kis olaj hozzáadásával. Szűrjük le, majd itassuk le a felesleges zsírt.
A céklát kockázzuk fel, majd tegyük egy turmixgépbe. Adjuk hozzá a darabokra vágott salotta hagymát és a fokhagyma gerezdeket.
Áztassuk be a gombát kb. 2 dl forró vízbe. Tisztítsuk meg a póréhagymát, majd vágjuk kisebb kockákra. Dinszteljük meg a vajon puhára. Ezalatt hámozzuk meg a krumplit és kockázzuk fel.
Vágjuk a meghámozott zöldségeket kockára, a hagymát vágjuk finomra, 2 gerezd fokhagymát szeleteljünk vékonyra. Egy lábosban forrósítsunk fel olíva olajat és pároljuk meg rajta a hagymát és a zöldségeket időnként megkeverve, kb. 10 perc alatt. Majd adjuk hozzá a fokhagyma szeleteket is.
A cukkínit mossuk meg, távolítsuk el a végeit és daraboljuk fel. A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre.
A paprikákat mossuk meg, majd 220 C-os sütőben süssük meg őket kb. 25 perc alatt. Ezután tegyük egy tálba, fedjük le folpackkal, hogy könnyebben meg tudjuk majd hámozni őket. Kb. 20 perc múlva már hámozhatjuk is. Távolítsuk el a héját, a magjait és a csumáját.
A megmosott paradicsomokat vágjuk félbe, majd tegyük őket egy hőálló tálba. Locsoljuk meg 2 ek. olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk őket. Tegyük 220 C-os sütőbe és süssük meg őket jól, kb. 25 perc alatt.
A finomra vágott hagymát és lereszelt fokhagymát kevés olívaolajon pirítsuk le egy kisebb fazékban. Majd adjuk hozzá a spenótot és öntsük föl a zöldséglevessel. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük kb. 15 percig.
Egy kisebb fazékban pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és a lereszelt gyömbért olíva olajon. Közben hámozzuk meg a répát, majd vágjuk kockákra. Adjuk a hagymához, kevergetve pirítsuk át kissé, majd öntsük föl forró húslevessel, vagy zöldséglevessel.
Egy lábosban forrósítsuk fel az olíva olajat és a finomra vágott hagymát dinszteljük meg rajta. Adjuk hozzá a zöldborsót, majd öntsük föl a húslevessel. Hozzuk forrásba, majd lejjebb véve a lángot, főzzük kb. 15-20 percig.
A karfiolt szedjük rózsáira. Tegyünk félre belőle kb. egy marékkal. Vágjuk finomra a hagymát, majd pirítsuk meg 1 ek. vajon. Közben hámozzuk meg és vágjuk kockákra a krumplit.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, majd pirítsuk meg forró olajon egy lábosban. Adjuk hozzá a rozmaring levelet és keverjük el benne.
Vágjuk finomra a hagymát. Pirítsuk meg kacsazsíron egy lábosban. Ezalatt hámozzuk meg a zöldségeket (kivéve a krumplit) és vágjuk kockákra. A gombát mossuk meg és daraboljuk fel. A laskagombát a lemezekre merőlegesen vágjuk. Az árpagyöngyöt öblítsük le. Adjuk a hagymához a zöldségeket a gombával és az árpagyönggyel együtt. Pirítsuk pár percig időnként kevergetve. Majd adjuk hozzá a paprikát és öntsük föl a zöldség-, vagy húslevessel.
A hagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A répát és a krumplit hámozzuk meg és vágjuk kockákra.