Mennyiség oldalanként:
A padlizsánt vágjuk hosszában kb fél cm vastag szeletekre. Sózzuk meg, majd tegyük félre egy kicsit.
A paprikákat 220 C-os sütőben süssük meg 20-25 perc alatt, majd tegyük egy tálba és fedjük le folpackkal őket. Hagyjuk hűlni. Ezután szedjük le a héjukat, vegyük ki a csumájukat és magozzuk ki őket, majd vágjuk csíkokra.
A gnocchit főzzük meg a tasakján leírtak szerint.
Pizza tésztát nyújtsuk ki és vágjunk ki belőle 3 db, kb. 10 cm átmérőjű kerek formát egy tálka, vagy forma segítségével. Maradék tésztából a cicafejhez illesszünk fülecskéket.
A pizzatésztát nyújtsuk ki téglalap formájúra. Vágjuk 6 db kisebb téglalappá. Tegyünk mindegyikbe 1-1 szelet sonkát, majd egy-egy mozzarella rudat. Hajtsuk be és zárjuk le szorosan. Kenjük meg őket olívaolajjal.
A spárgának a fás végeit vágjuk le, majd 3-4 perc alatt főzzük meg sós vízben. Ezután azonnal hűtsük le jéghideg vízben, majd vágjuk darabokra. A leveles tésztát hajtsuk ki, a sütőpapírral együtt fektessük egy tepsire.
A pizzatésztát osszuk el 12 egyenlő részre. Gyúrjunk belőlük golyókat, majd nyújtsuk ki őket. Tegyünk egy-egy kiskanál paradicsom szószt mindegyiknek a közepébe. Erre tegyük rá a kolbász szeleteket és a mozzarella golyókat.
A spagettit főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint. Majd főzzük meg 2-3 perc alatt a bébi brokkolit is. Ha kész, vágjuk pár centis darabokra. A rákokat egy serpenyőben forró olívaolajon pirítsuk meg, kb. 2-2 percig mindkét oldalát.
A pizzatésztát és a pizzaszószt készítsük el a weboldalon megtalálható receptleírások szerint. (Ezeket előre is elkészíthetjük.) Nyújtsunk ki két nagyobb darab pizzát a tésztánkból.
Vágjuk cikkekre a megtisztított gombát. Kockázzuk fel a cukkinit. Vágjuk félbe a mozzarella golyókat. A csirkemellet vágjuk csíkokra, majd szórjuk meg grill fűszerkeverékkel, vagy egyszerűen sózzuk, borsozzuk.
Az édesburgonyát mossuk meg, majd szurkáljuk meg egy kicsit villával. Forró sütőben süssük puhára kb. 25 perc alatt.( Mikrohullámú sütőben is elkészíthetjük, úgy sokkal rövidebb idő alatt megpuhul. Tegyük egy műanyag tálba, fedjük le folpackkal és mérettől függően 6-10 perc alatt kész is van.)
A pennét bő, forrásban lévő sós vízben főzzük meg úgy, hogy a tészta közepe enyhén roppanós maradjon. Majd szűrjük le. Közben a póréhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A vajat forrósítsuk meg és fonnyasszuk meg rajta a pórét.
Először készítsük el a tésztát. Dolgozzunk hideg vajjal és lehetőleg a lisztet is tegyük hűtőbe használat előtt. Keverjük össze a lisztet egy tk. sóval, majd gyúrjuk össze a kockákra vágott hideg vajjal és a tojássárgájával. 2-3 ek. jéghideg vízzel még dolgozzuk össze.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, a répát pedig kisebb kockákra. 2-3 evőkanál olívaolajon dinszteljük puhára őket. Közben vágjuk cikkekre a megtisztított gombát és adjuk a hagymához. Pirítsuk meg ezt is.
A tésztát főzzük meg lobogó, sós vízben. Majd szűrjük le. Közben a lilahagymát vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőben, forró olívaolajon fonnyasszuk meg.