Mennyiség oldalanként:
A hagymát vágjuk apróra és a vajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a curry port és kis lángon időnként megkeverve pároljuk még 3-4 percig.
Egy nagy tálra helyezzük a füstölt lazac szeleteket.
A halat vágjuk 4 egyforma darabra. Sózzuk meg a szeleteket és tegyük félre legalább fél órára.
A harcsát vágjuk 4 egyforma szeletbe. Jól kenjük be olíva olajjal és a fűszerkeverékkel. Hagyjuk pár órát állni a hűtőben.
A mascarponét keverjük össze a tormával és a citromlével. Kissé sózzuk, borsozzuk.
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.Vágjuk vékony szeletekre a salottát és a fokhagymát. Egy lábosban olvasszunk meg egy ek vajat, majd pároljuk puhára rajta a hagymát és a fokhagymát.
A halfiléket sózzuk be és tegyük félre kb. fél órára őket.
A makrélának húzzuk le a bőrét, majd vegyük ki az esetlegesen benne maradt szálkákat. Tegyük a halhúst egy tálba.
A lazacból szedjük ki az esetlegesen benne maradt szálkákat. Sózzuk, borsozzuk és kenjük be olívaolajjal. Locsoljuk meg egy kis citromlével is. 180 C-os sütőben süssük meg kb. 10 perc alatt.
A tojásokat külön kis tálkákban, hármasával verjük fel egy-egy evőkanál laktózmentes mascarponéval. Kissé sózzuk, borsozzuk.
Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. A sáfrányt áztassuk be pár evőkanál langyos vízbe. Egy széles aljú lábosban forrósítsuk fel a vajat és dinszteljük meg rajta a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a babérlevelet.
A krumplit főzzük meg héjastul sós vízben puhára. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Ezalatt olvasszuk ki a spenótot, majd jól csavarjuk ki és pirítsuk meg egy evőkanál vajon. Sózzuk, borsozzuk. A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg, majd 3-4 perc alatt főzzük meg roppanósra sós vízben. Majd szűrjük le és hűtsük le hideg vízben, hogy a fövési folyamatot megállítsuk.