Mennyiség oldalanként:
A gombát tisztítsuk meg, sózzuk és locsoljuk meg olíva olajjal. Tegyük egy hőálló tálba és süssük meg 200 C-os sütőben.
A zöldségeket vágjuk pár centis kockákra. A padlizsánt alaposan sózzuk be, majd hagyjuk kb. 20 percig állni. Ezután jól csavarjuk ki.
A káposzta külső leveleit szedjük le, majd vágjuk ki a torzsáját. Ezután szeleteljük vékonyra a leveleket, majd forró, sós vízben főzzük 3-4 percig. Ha kész, szűrjük le.
A brokkolit szedjük rózsáira és bő, sós vízben blansírozzuk meg, majd hűtsük le hideg vízzel.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy kis olajon süssük készre, majd hagyjuk pihenni 3-4 percig. Ezután vágjuk kisebb kockákra.
A spenótot olvasszuk ki, majd aprítsuk fel. Egy kisebb vöröshagymát aprítsunk fel, majd egy kis olíva olajon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, kevergetve pirítsuk fél percig, majd adjuk hozzá a spenótot. Futtassuk át a hagymás zsiradékon 2-3 percig, időnként megkeverve.
A csicseriborsó- és a kukorica konzervet öblítsük le és csöpögtessük le. A kápia paprikát vágjuk apró kockákra, az újhagymát vágjuk finomra.
A kuszkuszt egy lábosban pirítsuk meg egy kis vajon, vagy olajon, majd öntsük fel lobogó, forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 1 cm-rel. Fedjük le és hagyjuk így állni 10 percig, hogy a kuszkusz szívja magába a vizet és puhuljon meg.
A cukkinit mossuk meg, majd egy mandolinon vágjunk belőle hosszában szép, vékony szeleteket. Sózzuk be és tegyük félre.
Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk pár cm-es kockákra. Egy kicsit forgassuk át olívaolajban, majd tegyük egy tepsibe, és 200 C-os sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt. Közben vágjuk finomra a salotta hagymát.
Forraljunk föl egy liter vizet egy kis sóval. Keverjük el benne egy kis habverővel a instant polentát és állandó kevergetés mellett főzzük 2-3 percig. Végül keverjünk el benne el egy jó nagy evőkanál vajat, finomra vágott zsályát és reszelt parmezán sajtot.
A padlizsánokat hosszában szeleteljük fel, a szeletek legyenek kb. 6-8 mm vastagak. Sózzuk be őket és hagyjuk állni őket kb. 20 percet (akár egy éjszakát is állhatnak).
A hagymát vágjuk finomra, a szalonnát kockázzuk föl. A megtisztított gévagombát vágjuk kisebb kockákra.(Természetesen használhatunk más gombát is, de a gévagomba-spárga kombináció teszi igazán tavasziassá teszi ezt az ételt.)
A csirkemellet vágjuk csíkokra, vagy kockázzuk fel. Majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. Hagyjuk így legalább 10 percig. (Ha van időnk, akár 1-2 órára is.) Közben szeleteljük fel a meghámozott uborkát, az avokádót és a lilakáposztát. Kockázzuk fel a kaliforniai paprikát.
A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, majd egy kis olaj hozzáadásával pirítsuk meg őket egy serpenyőben. Végül szűrjük le és hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezalatt hámozzuk meg a krumplit és az édesburgonyát. Majd vágjuk őket nagyon vékony szeletekre. A póréhagymát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel. Sózzuk, borsozzuk őket.