Mennyiség oldalanként:
A kenyeret és a sonkát kockázzuk fel, a sajtot reszeljük le.
A kiolvasztott leveles spenótot jól nyomkodjuk ki és aprítsuk fel. Forrósítsunk fel egy serpenyőben 2 ek olíva olajat és pirítsuk meg rajta a spenótot 1-2 perc alatt. Reszeljünk rá fokhagymát.
A cukkinit vágjuk félbe keresztben és szeleteljük fel. Sózzuk be és hagyjuk kb 15 percig állni.
A lisztből, tejből, tojásból és egy csipet sóból keverjünk palacsintatésztát és hagyjuk állni, míg elkészítjük a krémeket.
Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk üvegesre olíva olajon egy serpenyőben. Közben hámozzuk meg az édesburgonyát és vágjuk őket kb. 2 cm-es kockákra. Adjuk a hagymához és keverjük el benne.
A zöldségeket olvasszuk ki. A lilahagymát szeleteljük fel. Olíva olaj és vaj keverékén pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a zöldségeket és pároljuk rajta 2-3 percig. Sózzuk, borsozzuk.
A marha steakeket vágjuk csíkokra és sózzuk, borsozzuk. A paprikát is csíkozzuk fel, a gombát és az újhagymát szeleteljük.
3-3 tojást külön verjünk fel egy kis sóval, borssal.
A szőlőszemeket felezzük meg. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés szőlőmag olajat, majd adjuk hozzá a szőlőt. Kezdjük pirítani, majd öntsük rá a mézet és dobjuk rá a rozmaringot. 1-2 percig pirítsuk időnként megforgatva, majd szedjük ki egy kis tálkára.
A bagetteket vágjuk félbe. Osszuk el köztük a paradicsomos babot. Helyezzük rá a felszeletelt grillezett gombát. Ezt fedjük le a sajttal, majd tegyük 200 C-os sütőbe és olvasszuk rá a sajtot.
A tojásokat válasszuk külön. A sárgáját keverjük össze a ricottával, liszttel, tejjel, sütőporral és a csipet sóval. Kaparjuk ki a vaníliarúd magjait és azt is keverjük el benne alaposan.

Legújabb receptjeink