Mennyiség oldalanként:
A konzerv lencsét alaposan szűrjük le és öblítsük le alaposan. Tegyük a konyhai robotgépbe a mogyoróval és a mazsolával együtt. Aprítsuk durvára.
A paradicsomokat bármikor megsüthetjük, pár nappal előre is lehet. A paradicsomokat félbevágjuk, megsózzuk és egy kis friss kakukkfű levelet teszünk a felületükre. Egy tepsire tegyünk sütőpapírt, majd helyezzük rá a sütőrácsot. A sütőrácsra tegyük a paradicsomokat.
A csirkecomb filéket jól kenjük be 2 púpos evőkanál BBQ szósszal, majd 180 C-os sütőben süssük meg őket.
Hevítsünk olajat egy nagyobb lábosban, majd pároljuk meg rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
A csirkemell filéket nyissuk szét egy éles késsel. Klopfoljuk ki enyhén, hogy szép, könnyen kezelhető formája legyen. Sózzuk és enyhén borsozzuk mindkét oldalát.
Készítsünk 4 db, egyenként 100 g-os burgert. A darált húst keverjük össze a zsemlemorzsával és a tojással, sózzuk, borsozzuk. Majd mindegyiket tekerjük be egy-egy szelet baconnel.
A csirkemellet vágjuk ketté, hogy 4 nagyjából egyforma szeletet kapjunk. Kenjük be olíva olajjal, majd dörzsöljük be kedvenc grill fűszerkeverékünkkel.
A karajt kenjük meg olíva olajjal és dörzsöljük be a grill fűszerkeverékkel. Az ananásszal együtt grillezzük meg őket kb. 10 perc alatt.
A darált húst gyúrjuk össze a tojással, a finomra vágott hagymával, frissen őrölt borssal, zsemlemorzsával és Worcester-szósszal. Hagyjuk állni, míg elkészülünk a bacon jammel.
A krumplit tegyük fel főni sós vízben. A csirkét vágjuk kisebb csíkokra, szórjuk meg grill fűszerkeverékkel és egy kis olajjal locsoljuk meg.
A csirkemell filéket sózzuk, borsozzuk, vagy egy kevésbé karakteres fűszerkeverékkel szórjuk meg. Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd jól pirítsuk körbe a mellfiléket.
A teljes kiőrlésű tarhonyát pirítsuk meg olíva olajon egy lábosban. Majd öntsük föl forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 2 cm-re. Sózzuk meg a vizet, majd közepes lángon főzzük készre. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.
A paradicsomokat vágjuk apróra. Aprítsuk finomra a petrezselyem zöldet is. Keverjük össze a laktózmentes mascarponét a petrezselyemzölddel és az aszalt paradicsommal. Kissé sózzuk, borsozzuk. A pulykamell filét vágjuk 3-4 vastagabb szeletre.
A szalonnát vágjuk kockákra, majd pirítsuk meg egy kis olajon. A kisült zsíron pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált húst, majd pirítsuk fehéredésig.