Zöldséges, ricottás frittata

Hozzávalók:

150 g Szarvasi Ricotta 300 g fagyasztott zöldség keverék (pl. brokkoli, zöldbab, cukkíni, sárgarépa) 6 db tojás 1 db lilahagyma 2 ek. olíva olaj 1 ek. vaj só, bors
Ricotta

Elkészítés:

  • A zöldségeket olvasszuk ki. A lilahagymát szeleteljük fel. Olíva olaj és vaj keverékén pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a zöldségeket és pároljuk rajta 2-3 percig. Sózzuk, borsozzuk.
  • A tojásokat verjük fel és sózzuk, borsozzuk őket. Egy hőálló tálat béleljünk ki sütőpapírral,majd helyezzük bele a lilahagymás zöldségeket. Öntsük rá a tojást, majd egy kiskanállal kanalazzuk rá, egyenlően elosztva a ricottát.
  • Tegyük 160 C-os sütőbe kb. 25 percre, míg meg nem sül. Ha már középen is megszilárdul, akkor készen van. Tálalhatjuk forrón, langyosan, de akár hidegen is.

Legújabb receptjeink