Zöldséges csirke tál, céklás ricotta mártogatóssal

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Ricotta 250 g 2 db (kb 450 g) csirkemell filé ¼ kisebb lilakáposzta ½ kígyóuborka 1 db érett avokádó 1 db főtt cékla ¼ citrom leve 1 ek. grill, vagy gyros fűszerkeverék ½ kaliforniai paprika olívaolaj 4 db teljes kiőrlésű pita só, bors
Ricotta

Elkészítés:

  • A csirkemellet vágjuk csíkokra, vagy kockázzuk fel. Majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. Hagyjuk így legalább 10 percig. (Ha van időnk, akár 1-2 órára is.)
  • Közben szeleteljük fel a meghámozott uborkát, az avokádót és a lilakáposztát. Kockázzuk fel a kaliforniai paprikát. A meghámozott főtt céklát reszeljük le, majd keverjük össze a ricottával, citromlével, sóval és borssal.
  • Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd pirítsuk meg benne a csirkemell csíkokat, vagy kockákat.
  • Tálaljuk a csirkemellet a zöldségekkel, a céklás ricotta mártogatóssal és teljes kiőrlésű pirított pita kenyérrel.

Legújabb receptjeink