Zöldfűszeres morzsában sütött lazacfilé

Hozzávalók:

2 ek. Szarvasi Mascarpone 2 szelet lazac (kb. 250 g) 1 doboz csicseriborsó konzerv 1 paradicsom 1 narancs ½ saláta cukkini 6-8 bazsalikom levél 1 ek curry fűszerkeverék 1 ek. vaj 1 kisebb hagyma
A morzsához:
2 púpos ek. panko morzsa 1 ek. apróra vágott petrezselyem zöld 1 ek. apróra vágott bazsalikom 1 gerezd fokhagyma 1-2 ek olíva olaj
Mascarpone

Elkészítés:

  • A hagymát vágjuk apróra és a vajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a curry port és kis lángon időnként megkeverve pároljuk még 3-4 percig.
  • Adjuk hozzá a csicseriborsót. Öntsünk hozzá egy kis vizet, sózzuk meg és kevergetve főzzük kis lángon.
  • Közben szeleteljük fel a cukkínit, a narancsot és a kimagozott paradicsomot kockázzuk fel. Adjuk a csicseriborsóhoz és lefedve pároljuk további 10 percig. Végül adjuk hozzá a bazsalikom leveleket és a mascarponét. Ízesítsük sóval, borssal.
  • A lazacot tegyük egy hőálló edénybe. A morzsát keverjük össze az olíva olajjal, a finomra vágott zöldfűszerekkel, a lereszelt fokhagymával, sóval és borssal. Nyomkodjuk rá a lazac tetejére. Öntsünk alá kevéske olíva olajat. 180C-ra előmelegített sütőben süssük készre kb. 10 perc alatt. Tálaljuk a lazac mellé a mascarponés, curry-s zöldségragut.

Legújabb receptjeink