leendő
partnereinknek

Zöldfűszeres morzsában sütött lazacfilé

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Ünnepi

Allergének

tej , halak , glutén

Elkészítés

1.

A hagymát vágjuk apróra és a vajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a curry port és kis lángon időnként megkeverve pároljuk még 3-4 percig.

2.

Adjuk hozzá a csicseriborsót. Öntsünk hozzá egy kis vizet, sózzuk meg és kevergetve főzzük kis lángon.

3.

Közben szeleteljük fel a cukkínit, a narancsot és a kimagozott paradicsomot kockázzuk fel. Adjuk a csicseriborsóhoz és lefedve pároljuk további 10 percig. Végül adjuk hozzá a bazsalikom leveleket és a mascarponét. Ízesítsük sóval, borssal.

4.

A lazacot tegyük egy hőálló edénybe. A morzsát keverjük össze az olíva olajjal, a finomra vágott zöldfűszerekkel, a lereszelt fokhagymával, sóval és borssal. Nyomkodjuk rá a lazac tetejére. Öntsünk alá kevéske olíva olajat. 180C-ra előmelegített sütőben süssük készre kb. 10 perc alatt. Tálaljuk a lazac mellé a mascarponés, curry-s zöldségragut.

Hozzávalók

30 g Szarvasi mascarpone

2 g Füstölt lazac

1 doboz Csicseriborsó konzerv

1 db Paradicsom

1 db Narancs

1/2 db Cukkini

6-8 db Bazsalikom levél

1 ek. Curry

15 g Vaj

1 db Hagyma

A MORZSÁHOZ:

2 púpos ek. Pankó morzsa

0,5 csokor Petrezselyemzöld

1 ek. Bazsalikom

1 gerezd Fokhagyma

1-2 ek. Olívaolaj