Valentin-napi eperzselé mascarpone krémmel

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g 3 db tojás 3 ek. cukor 1 tasak epres gyümölcskocsonya 8-10 szem eper
Mascarpone

Elkészítés:

  • A gyümölcskocsonyát készítsük el a tasakján leírtak szerint. Tegyünk hordóformájú poharakat egy muffin sütőformába úgy, hogy azok ferdén álljanak a formában.
  • Így tegyünk mindegyik aljába összedarabolt epret, majd öntsük rá a közben elkészült zselét. Tegyük hidegre, így kb. 10 perc alatt meg is fog dermedni. Vigyázzunk, hogy a poharak ne mozduljanak el, így fog a zselé „ferdén” megdermedni.
  • Válasszuk szét a tojások sárgáit a fehérjéktől. A sárgákat verjük fel a cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponét. Ezután verjük föl a fehérjét is és óvatosan keverjük a krémhez. Tegyük habzsákba az egészet és egy csillagcső segítségével nyomjuk a krémet a zselére. A tetejét díszítsük eperrel.

 

 

Legújabb receptjeink