leendő
partnereinknek

Tortilla tekercs mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Vegetáriánus , Gyerekeknek

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A paprikát 200 fokos sütőben süssük meg kb. 20 perc alatt. Ha kész, tegyük egy tálba és fedjük le fóliával. Kb. negyedóra múlva meg tudjuk hámozni a paprikát. A magházát és a magokat dobjuk ki, a paprikát csíkozzuk fel.

2.

A tortilla lapokat kenjük meg 1-1 csapott evőkanál mascarponéval.

3.

Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk félbe és dobjuk ki a magját. A mozzarella sajtot vágjuk föl vékony szeletekbe.

4.

Tegyük a tortillákba a mozzarella sajtot, az avokádót és a sült paprikát egyenlően elosztva. Jó szorosan tekerjük föl. Ezután legjobb, ha becsomagoljuk folpackba és hűtőbe tesszük legalább fél órára és csak utána daraboljuk fel. Így könnyebb lesz darabolni, nem fog szétesni. Természetesen nem muszáj feldarabolni, de a gyerek könnyebben fogja kezelni kisebb darabokban és gusztusosabb is lesz így. Legkönnyebb dolgunk akkor lesz, ha már előző este elkészítjük és reggel csak feldarabolnunk kell a szendvicset. Csomagoljunk mellé egy kis almát és pattogatott kukoricát a gyerkőcöknek

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

2 db Tortilla lap

1 db Avokádó

1 nagyobb piros Kaliforniai paprika

40 g Szarvasi mascarpone