Tortilla spenóttal, ricottával és baconnel

Hozzávalók:

½ doboz Szarvasi Ricotta 250 g 2 db nagyobb tortilla lap 450 g fagyasztott leveles spenót, kiengedve 1 fej hagyma 1 db nagyobb paradicsom 1 doboz vörösbab konzerv pár csipet chili pehely 6 szelet húsos bacon olívaolaj só, bors
Ricotta

Elkészítés:

  • Pirítsuk meg a bacon szeleteket, majd tegyük őket félre hűlni, hogy még ropogósabbak legyenek.
  • A maradék zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá jól kicsavart, majd felaprított spenótot. 1-2 percig pirítsuk, időnként megkeverve.
  • Keverjük hozzá a leszűrt és lecsöpögtetett babot. Szórjuk meg sóval, borssal és egy kis chili pehellyel.
  • Vágjuk cikkekre a paradicsomot, majd keverjük a spenóthoz.
  • A tortilla lapokat melegítsük fel, majd osszuk el a spenótos tölteléket a két lap között. Kanalazzunk rájuk ricottát, végül tegyük bele a ropogós bacon szeleteket is. Hajtsuk össze a lapokat és tálaljuk egy kis salátával.

Legújabb receptjeink