Töltött cukkini laktózmentes mozzarellával

Hozzávalók:

1 db Laktózmentes Szarvasi Mozzarella 4 db cukkini (kb. 800 g) 150 g kuszkusz 200 ml forró víz 1 db piros kaliforniai paprika 4 ek. fenyőmag 15-20 db bazsalikom levél só, bors olívaolaj
Laktózmentes Mozzarella

Elkészítés:

  • A cukkiniket mossuk meg, majd szárítsuk le. Vágjuk hosszában félbe őket. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rájuk a felezett cukkiniket. Locsoljuk le egy kis olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk őket. Tegyük 200 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük kb. 15 percig.
  • Közben egy lábosban forrósítsunk föl 2 ek. olívaolajat. Pirítsuk meg rajta enyhén a kuszkuszt. Majd öntsük le 200 ml forró vízzel. Fedjük le és zárjuk el a lángot alatta. Hagyjuk kb. 10 perc alatt begőzölni.
  • Ha kész, egy villával lazítsuk föl, hogy a szemek különváljanak egymástól. Hagyjuk kicsit hűlni.
  • Ezalatt vágjuk kisebb kockákra a laktózmentes sajtot és a kaliforniai paprikát. A bazsalikomot vágjuk finomra. Keverjük össze őket a kuszkusszal, a fenyőmaggal együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • A közben megsült cukkinik magjait távolítsuk el egy kiskanállal. Ebbe a mélyedésbe töltsük a tölteléket. Tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre, míg a laktózmentes mozzarella darabkák megolvadnak. Tálaljuk azonnal, vagy akár szobahőmérsékleten.

Legújabb receptjeink