Tojás muffin spenóttal és füstölt mozzarellával

Hozzávalók:

100 g Szarvasi Füstölt Mozzarella 240 g fagyasztott leveles penót 5 db közepes tojás 3 szelet csirkemell sonka 4 szem koktél paradicsom 2 gerezd fokhagyma só, bors olíva olaj
Füstölt Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • A kiolvasztott leveles spenótot jól nyomkodjuk ki és aprítsuk fel. Forrósítsunk fel egy serpenyőben 2 ek olíva olajat és pirítsuk meg rajta a spenótot 1-2 perc alatt. Reszeljünk rá fokhagymát.
  • Tegyük át egy tálba. Adjuk hozzá a reszelt füstölt mozzarella sajtot, a felkockázott sonkát és a negyedelt, vagy hat részre vágott koktélparadicsom darabokat. Sózzuk, borsozzuk és keverjük össze.
  • Egy külön tálban verjük fel a tojást. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
  • Szilikonos muffinformákba kanalazzuk a tölteléket, majd öntsük rá a felvert tojást. 180C-os sütőben süssük 20-25 percig, míg szépen felemelkedik és középen is megszilárdul. Tálalhatjuk melegen, szobahőmérsékleten, de akár hidegen is.

 

 

 

 

Legújabb receptjeink