Tiroli barackos-ricottás rétes

Hozzávalók:

500 g Szarvasi Ricotta 2 ek Szarvasi Mascarpone 2 csomag leveles tészta 1 db citrom lereszelt héja 1 csomag vaníliás pudingpor (kb. 50 g) 1 nagy doboz őszibarack konzerv 120 g cukor 3 db tojás ¼ tk vanília őrlemény 1-2 ek zsemlemorzsa
Ricotta

Elkészítés:

  • A ricottát keverjük össze 2 tojás sárgájával, a cukorral, mascarponéval, a vaníliás pudingporral és a vanília őrleménnyel.
  • A 2 tojás fehérjéjét verjük habosra, majd keverjük a ricottás masszához..
  • A felezett őszibarackokat vágjuk nagyobb kockákra.
  • A leveles tésztát hajtsuk ki és tegyük egy tepsire. Szórjuk meg egy kis morzsával. Az alsó felébe kanalazzuk a massza felét, igazgassuk el a tészta felén, úgy, hogy hagyjunk 1-2 cm-t a széleitől. Halmozzuk rá a barack felét, majd a sütőpapír segítségével hajtsuk rá a tészta felső, töltelék nélküli felét , a széleit alaposan nyomkodjuk le. Vagdossuk be óvatosan a tetejét néhány centiméterenként. Verjünk fel egy tojást és azzal kenjük meg a tetejét. Csináljuk meg ugyanezt a másik tésztával és a töltelék másik felével.
  • 200 C-ra előmelegített sütőben süssük készre 25-30 perc alatt. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük fel. Porccukorral szórjuk meg a tetejét tálalás előtt.

 

 

 

Legújabb receptjeink