leendő
partnereinknek

Tiramisu jégkrém

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Olvasszuk fel a cukrot a vízben. Majd tegyük hűtőbe, hogy lehűljön.

2.

A mascarponét verjük föl a tejföllel és a vanília aromával. Majd keverjük bele a lehűlt cukorszirupot.

3.

Tegyük a fagylaltgépbe a masszát és kb. 20 percig készítsük. A jégrémnek nem kell teljesen kész lennie, hogy bele tudjuk önteni az őzgerinc (vagy egyéb) formába.

4.

Tegyünk folpackot a formába, majd öntsük bele a jégkrém egy részét. A kisebb darabokra tört babapiskótát mártogassuk a kávéba és nyomkodjuk a jégkrémbe, majd öntsük rá a maradék jégkrémet.

5.

Tegyük fagyasztóba és pár óra múlva tálalhatjuk is. Tálaláskor szórjuk meg kakaóporral.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

250 g Tejföl

120 g Cukor

150 ml Kávé

80-100 ek. Vanília aroma

1 db Babapiskóta

6-8 Kakaópor

ml Víz