Tepsis tészta ricottával, spenóttal és csirkével

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Ricotta 250 g 300 g penne 1 db közepes csirkemell filé 250 g fagyasztott leveles spenót, kiengedve 150 g füstölt kolozsvári szalonna 1 tk. szárított oregánó 1 tk. szárított bazsalikom 100 g parmezán sajt 1 fej hagyma olívaolaj só, bors
Ricotta

Elkészítés:

  • Főzzük meg a tésztát bő, sós vízben. Majd szűrjük le és csöpögtessük le jól.
  • A szalonnát kockázzuk fel, majd pirítsuk meg egy forró serpenyőben. Ha szükséges, öntsünk alá egy pici olajat. A kisült zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát.
  • Közben vágjuk kisebb kockákra, vagy vékony csíkokra a csirkemellet és adjuk a hagymás szalonnához, majd pirítsuk meg ezt is.
  • Ha kész, keverjük hozzá a felaprított spenótot. Kissé futtassuk meg rajta, majd keverjük hozzá a közben megfőtt és leszűrt tésztát.
  • Egy hőálló tálat kenjünk ki olíva olajjal és öntsük hozzá a tészta felét. A tészta tetejére kanalazzuk a ricotta felét. Majd öntsük rá a tészta másik felét. Erre kanalazzuk a maradék ricottát és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
  • Tegyük 200 C-ra előmelegített sütőbe és süssük össze 10-15 perc alatt.

 

 

Legújabb receptjeink