Tepsis csirke gombával, krumplival és laktózmentes mozzarellával

Hozzávalók:

1 csomag Szeletelt Laktózmentes Pizza Mozzarella 500 g csirkemell filé 300 g gomba 750 g újburgonya 1 ek. grill fűszerkeverék 2 kisebb ág rozmaring 5 gerezd fokhagyma 1 fej hagyma só, bors olívaolaj
Laktózmentes Mozzarella, Szeletelt Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • Tegyük fel a krumplit sós vízben főni. Főzzük meg félig. A csirkemellet vágjuk csíkokra, és dörzsöljük be a fűszerkeverékkel és egy kis olívaolajjal. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  • A gombát kockázzuk fel, a hagymát vágjuk finomra, 2 gerezd fokhagymát szeljünk vékonyra.
  • Kevés olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, majd az utolsó egy percre adjuk hozzá a fokhagymát.
  • Adjuk hozzá a gombát és pirítsuk meg nagy lángon, míg el nem fövi a levét. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
  • Vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre. Egy kis olívaolaj hozzáadásával pirítsuk meg a csirkemell csíkokat is ugyanebben a serpenyőben.
  • A félig főtt krumplit szeleteljük fel. Egy serpenyőbe öntsünk egy kis olívaolajat, forrósítsuk fel, dobjuk rá a rozmaring ágakat és a maradék szétlapított fokhagyma gerezdeket. Pirítsuk meg rajta a krumplit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • A megpirult krumplit öntsük át egy tűzálló tálba. Rakjuk rá a gombát és a csirkét. Végül szeljük rá a laktózmentes mozzarella sajtot. Tegyük be a sütőbe 10-15 percre, míg a sajt szépen ráolvad.

Legújabb receptjeink