Teljes kiőrlésű tortilla tekercsek marhahússal, csicseriborsóval és spenóttal

Hozzávalók:

1 db Szarvasi Mozzarella light 4 db teljes kiőrlésű tortilla lap 400 g darált marhahús 1 db hagyma 1 kaliforniai paprika 1 doboz csicseriborsó konzerv 1 doboz paradicsom konzerv 200 g fagyasztott spenótlevél 1 tk. oregánó 1 csapott ek. chilis bab fűszerkeverék 2 ek. olívaolaj só, bors
Mozzarella Light

Elkészítés:

  • Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált marhahúst és pirítsuk meg.
  • Majd adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott kaliforniai paprikát, a paradicsom konzervet és a leszűrt, leöblített csicseriborsó konzervet. Szórjuk meg a fűszerekkel és ízesítsük sóval, borssal. Kis lángon pároljuk, időnként keverjük meg.
  • A kiolvasztott spenótot vágjuk össze. Adjuk ezt is a húshoz, majd 6-8 percig pároljuk még. Ha kész, húzzuk félre, hagyjuk egy kicsit hűlni.
  • Ezalatt készítsünk egy gyors paradicsom szószt. A finomra vágott hagymát és a vékonyra szelt fokhagymát pirítsuk meg kissé forró olíva olajon. Öntsük hozzá a paradicsom konzervet, majd adjuk hozzá a fűszereket. Kis lángon főzzük kb. 20 percig.
  • Egy hőálló tál aljába öntsük a paradicsom szószt. A töltelékkel töltsük meg a torilla lapokat és tekerjük fel őket. Helyezzük a tekercseket a hőálló tálba, a paradicsom szószra. Szórjuk meg őket reszelt mozzarella sajttal. 200 C-os sütőben olvasszuk rá a sajtot. Ha kész, tálaljuk azonnal.

 

 

 

Legújabb receptjeink