Teljes kiőrlésű spagetti mozzarellával, csirkemellel és grillezett zöldségekkel

Hozzávalók:

2 db Szarvasi Mozzarella Light 1 db közepes csirkemell filé (200 g) 1 csomag teljes kiőrlésű tészta 1 db kisebb padlizsán 1 db kisebb cukkíni 1 db kisebb piros kaliforniai paprika 1 db kisebb sárga kaliforniai paprika 2 ek. pesto olíva olaj só, bors

Elkészítés:

  • A paprikákat 220 C-os sütőben süssük meg 20-25 perc alatt, majd tegyük egy tálba és fedjük le folpackkal őket. Hagyjuk hűlni. Ezután szedjük le a héjukat, vegyük ki a csumájukat és magozzuk ki őket, majd vágjuk csíkokra.
  • Közben a padlizsánt és a cukkínit vágjuk szeletekre, majd sózzuk be őket és hagyjuk állni 10 percig. Ezután jól itassuk le róluk a vizet és kevés olajon, forró grillserpenyőben, vagy serpenyőben grillezzük meg őket.
  • A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben, kevés olíva olajon pirítsuk meg.
  • Ezalatt a tésztát főzzük meg bő, sós, lobogó vízben a csomagoláson leírtak szerint. Ha kész, szűrjük le, majd keverjük hozzá a pestot. Végül keverjük hozzá a zöldségeket, a csirkemellet és a kis kockákra vágott mozzarella sajtot is. Tálaláskor szórjuk meg egy kis petrezselyem zölddel.

 

 

Legújabb receptjeink