Teljes kiőrlésű spagetti csirkével, mozzarellával, gombával és cukkinivel

Hozzávalók:

2 tasak Szarvasi Mini Mozzarella Light 320 g teljes kiőrlésű spagetti 2 db csirkemell filé (kb. 300 g) 300 g gomba 300 g cukkini 2 gerezd fokhagyma 15-20 bazsalikom levél olívaolaj só, bors
Mini Mozzarella, Mozzarella Light

Elkészítés:

  • Vágjuk cikkekre a megtisztított gombát. Kockázzuk fel a cukkinit. Vágjuk félbe a mozzarella golyókat. A csirkemellet vágjuk csíkokra, majd szórjuk meg grill fűszerkeverékkel, vagy egyszerűen sózzuk, borsozzuk.
  • Közben a tésztát főzzük meg bő, sós, lobogó vízben a csomagolásán leírtak szerint, majd szűrjük le.
  • Forró serpenyőben, egy kis olívaolajon pirítsuk meg nagy lángon a gombát és a cukkínit a vékony szeletekre vágott fokhagymával. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész, keverjük a közben kifőtt tésztához.
  • A maradék olajon pirítsuk meg 3-4 perc alatt a csirkemell csíkokat is. Ezt is keverjük a zöldséges tésztához.
  • Tálaláskor keverjük hozzá a félbe vágott mozzarella golyókat, olívaolajat és díszítsük friss bazsalikom levelekkel.

 

Legújabb receptjeink