Tagliatelle mozzarellával és citromos lazaccal

Hozzávalók:

1 zacskó Szarvasi Mozzarella Mini 100 g 300 g lazacfilé 400 g tagliatelle tészta 200 g zöldborsó 1 kis csokor kapor 1 db citrom olívaolaj só, bors
Mini Mozzarella

Elkészítés:

  • A lazacból szedjük ki az esetlegesen benne maradt szálkákat. Sózzuk, borsozzuk és kenjük be olívaolajjal. Locsoljuk meg egy kis citromlével is. 180 C-os sütőben süssük meg kb. 10 perc alatt.
  • Forró, sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le.
  • A borsót főzzük lobogó sós vízben 2-3 percig.
  • A kaprot mossuk meg, majd szedjük le a leveleit. A mozzarella golyókat vágjuk félbe.
  • A jól lecsöpögtetett tésztát keverjük össze a borsóval, egy kis olívaolajjal, sóval, borssal.
  • A lacacot törjük kisebb darabokra, majd tegyük a tésztára a mozzarellával együtt. Tálaláskor szórjuk meg a kapor levelekkel. Kínáljunk még a tésztához egy-egy cikk citromot.

 

Legújabb receptjeink