leendő
partnereinknek

Sült padlizsán mozzarellával és paradicsommal grillezve

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A megmosott padlizsánokat hosszában vágjuk ketté.

2.

Szórjuk meg a vágott felületüket sóval és frissen őrölt borssal. Locsoljuk meg jó minőségű, extra szűz olíva olajjal őket.

3.

Tegyünk egy tepsire sütőpapírt és 190-200 fokon süssük őket készre a sütőben kb. 25 perc alatt.

4.

Majd vegyük ki őket a sütőből és tegyük rájuk a finom, érett paradicsom szeleteket és a felszeletelt mozzarella sajtot. Tegyük vissza a sütőbe és 5-8 perc alatt olvasszuk rá a sajtot.

5.

Vegyük ki a sütőből és díszítsük friss bazsalikom levelekkel. Tálalhatjuk önmagában, vagy salátával előételként, rizzsel akár főételként is.

Hozzávalók

200 g Szarvasi mozzarella

2 db Padlizsán

Néhány db Bazsalikom levél

Bors

OLÍVAOLAJ

2 db Paradicsom