Sült libahúsos burgonyatorta

Hozzávalók:

250 g Szarvasi Füstölt Scamorza 150 g maradék sült libahús (vagy kacsahús) 800 g sárga héjú burgonya 2 tk. finomra vágott rozmaring levél olívaolaj só, bors
Füstölt Scamorza

Elkészítés:

  • A krumplit hámozzuk meg, majd vágjuk nagyon vékony szeletekre. Egy tálban sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a finomra vágott rozmaringgal.
  • Egy kör alakú sütőformát béleljünk ki sütőpapírral. Erre rakjunk le egy réteg krumpli szeletet. szórjuk meg egy kis összedarabolt sült hússal és reszelt füstölt sajttal.
  • Rakjunk le még egy réteget, erre tegyük a maradék sült húst és reszelt füstölt scamorzát. Végül tegyük le a maradék krumplit is. Locsoljuk meg egy kis olívaolajjal.
  • Tegyük 180 fokos sütőbe kb. 40 percre.
  • Az utolsó 10 perc előtt vegyük ki a sütőből és szórjuk meg a maradék sajttal. Tegyük vissza és olvasszuk rá a sajtot. Miután kivettük, várjunk kb. 5 percet, majd ekkor szeleteljük.

Tipp: Melegen is, szobahőmérsékleten is finom. Kínálhatjuk egy egyszerű vacsoraként önmagában, de akár köretként is hús nélküli verzióját.

Legújabb receptjeink