Sült krumpli mozzarella sajttal, baconnel és avokádó salsával

Hozzávalók:

150 g Szarvasi Pizza Mozzarella kb. 400 g sült krumplinak való krumpli 100 g füstölt bacon 1 db érett avokádó 1 db paradicsom 1 db kisebb lilahagyma 1 db lime leve 2 ek. olíva olaj 1 kis csokor koriander zöld 1 kiskanál finomra vágott chili paprika só, bors tejföl a tálaláshoz olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A krumplit hámozzuk meg és vágjuk hasábokra.Bő, forró olajban süssük meg úgy, hogy először kisebb lángon sütjük, majd a végén vegyük a lángot nagyobbra. Szűrjük le és itassuk le róla a fölösleges olajat. Sózzuk meg.
  • A 100 g bacont vágjuk kisebb kockákra, majd pirítsuk meg egy serpenyőben. Ha kész, öntsük le a zsírt róla.
  • Ezalatt készítsük el az avokádó salsát. A meghámozott avokádót vágjuk kisebb kockákra. A paradicsomot vágjuk negyedekre, vágjuk ki a magjait, majd csak a húsát kockázzuk fel szintén. A lilahagymát vágjuk finomra. Keverjük össze az avokádót a paradicsommal, lilahagymával, az olíva olajjal és a finomra vágott chili paprikával. Ízesítsük sóval és egy kis borssal.
  • A kockára vágott bacont süssük meg egy serpenyőben. Szűrjük le és hagyjuk hűlni.
  • A megsült krumplit tegyük tepsibe és szórjuk meg reszelt mozzarella sajttal. Olvasszuk rá a sajtot forró sütőben. Tálaláskor kanalazzuk rá a salsát ás a tejfölt. Szórjuk meg a baconnel és egy kis koriander zölddel.

 

 

 

Legújabb receptjeink