Sült kacsamell kucsmagombás tésztával

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g 4 db közepes kacsamellfilé (4x200 g) 400 g kucsmagomba 400 g olasz rövid tészta (pl. maccheroni, vagy penne) 1 db hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 nagy csokor petrezselyemzöld 1 db citrom lereszelt héja só, bors olívaolaj
Mascarpone

Elkészítés:

  • A kucsmagombát mossuk meg, majd a nagyobbakat vágjuk félbe. A kacsamelleket vagdossuk be a bőrös felén, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
  • A hagymát vágjuk apróra, és pirítsuk meg olívaolajon. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és pirítsuk további 1 percig. Majd adjuk hozzá a kucsmagombát és kevergetve pirítsuk, pároljuk, míg el nem főtte a levét. Végül keverjük hozzá a mascarponét, a citromhéjat és a frissen vágott medvehagymát. Ízesítsük sóval, borssal.
  • Mindeközben forraljunk vizet a tésztának és főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint. Ha kész, szűrjük le és keverjük össze a szósszal.
  • Míg forr a víz és főzzük a tésztát, süssük meg a kacsamelleket is. Nagyon kevés olaj hozzáadásával pirítsuk meg a melleket a bőrös felükön, míg a bőr szép piros lett, és a zsír nagy része kisült. Majd fordítsuk meg, és pirítsuk meg egy kicsit a húsos felét is. Majd tegyük egy sütőtálba, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 7-8 percre, vagy a kívánt készültségi foknak megfelelő ideig a kacsamelleket. Miután kivettük őket a sütőből, tegyük át őket egy tányérra és hagyjuk pihenni 4-5 percig. Csak ezután szeleteljük fel.
  • Tálaljuk a kacsamellet a kucsmagombás tésztával.

Legújabb receptjeink