leendő
partnereinknek

Sült csirkemell sonkával, spárgával, füstölt sajttal és hollandi mártással

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

A csirkemelleket vágjuk be és hajtsuk ki. Enyhén klopfoljuk ki őket. Szórjuk meg őket sóval, borssal.

2.

A spárgát tisztítsuk meg és bő sós, lobogó vízben főzzük meg 2 perc alatt, majd hűtsük le hideg vízzel.

3.

A csirkemellekre rakjunk 1-1 szelet sonkát és 3-3 szál főtt spárgát. Ezután tekerjük föl őket. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés olíva olajat és pirítsuk meg rajta a csirkemelleket. Majd tegyük át őket egy hőálló tálra. Szórjuk meg őket szarvasi füstölt scamorzával. Tegyük be őket 190 fokos sütőbe és 5-6 percig süssük, míg a csirke átsül és a sajt is ráolvad.

4.

Közben készítsünk el egy egyszerű hollandi mártást. Tegyünk vízfürdő fölé egy fém keverő tálat. Forrósítsunk föl benne 1-2 evőkanálnyi vizet, majd folyamatosan keverve adjuk hozzá a tojássárgákat. Keverjük habverővel addig, míg szépen besűrűsödik, de ne hagyjuk, hogy kicsapódjon a tojás.

5.

Majd vegyük le a hőről és adjuk hozzá a citromlevet. Ezután kis adagonként keverjük hozzá a vajat. Ízesítsük sóval, esetleg egy kevés borssal. Tartsuk melegen.

6.

Tálaljuk a csirkemellet krumplipürével és a hollandi mártással.

Hozzávalók

125 g Szarvasi füstölt scamorza

4 szelet Csirkemell filé

4 szelet Sonka

12 szál Zöld spárga

3 db Tojás sárgája

1 ek. Citromlé

OLÍVAOLAJ

Bors

víz

200 g Vaj