Sült alma fahéjas, narancsos mascarponéval

Hozzávalók:

2 ek. Szarvasi Mascarpone 2 db Granny Smith alma 200 ml Tokaji Édes Szamorodni 1 ek. cukor 1 ek. vaj 1 kisebb rúd fahéj pár szem szegfűszeg 1 kk. reszelt narancshéj 2 kk. méz 1-2 csipet őrölt fahéj
Mascarpone

Elkészítés:

  • Az almák magházát vájjuk ki. Helyezzük őket egy kis sütőtálba.
  • Locsoljuk rájuk a bort, tegyük a borba a cukrot, vajat és a fűszereket. Fedjük le alufóliával és süssük a sütőben 175 C-on kb. 15 percig. Majd vegyük le a fóliát róla és süssük további 10 percig, vigyázva, nehogy az almák szétessenek.
  • Közben keverjük ki a mascarponét mézzel, fahéjjal és narancshéjjal. Tegyük hűtőbe felhasználásig.
  • Ha kész, hagyjuk kissé hűlni az almát, majd tálaljuk még melegen, langyosan a mascarponéval.

Legújabb receptjeink