Steak omlett füstölt mozzarellával és zöldségekkel

Hozzávalók:

150 g Szarvasi Füstölt Pizza Mozzarella 6 db tojás 2x200 g marha fartő, vagy hátszín steak 1 db piros kaliforniai paprika 8 db csiperke gomba 2 szál újhagyma 2 ek. olíva olaj 2 ek. vaj só, bors
Füstölt Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • A marha steakeket vágjuk csíkokra és sózzuk, borsozzuk. A paprikát is csíkozzuk fel, a gombát és az újhagymát szeleteljük.
  • Egy nagy serpenyőben forrósítsunk olíva olajat és a marhahúst pirítsuk meg 3-4 perc alatt, majd tegyük félre.
  • A maradék zsiradékon pirítsuk meg a gombát és a paprikát is néhány perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, majd a végén adjuk hozzá az újhagyma nagy részét. Legvégül keverjük hozzá a megsült húst és tegyük félre.
  • A tojásokat verjük fel és 2 serpenyőben 1-1 ek vajon süssünk 1-1 omlettet belőlük.
  • Amikor alul megsült, de még felül lágy az omlett, akkor reszeljük bele a sajt felét, majd csúsztassuk át őket egy-egy tányérra. Kanalazzuk rájuk a tölteléket és hajtsuk rá az omlett felét a szokásos módon. A sajt másik felét reszeljük a tetejére és a maradék újhagymát szórjuk rá. Tálaljuk friss, ropogós héjú bagettel.

 

 

 

Legújabb receptjeink