Steak caprese füstölt mozzarellával

Hozzávalók:

200 g Szarvasi Füstölt Pizza Mozzarella 4x200 g érlelt fartő, vagy hátszín steak 2 db paradicsom 8 db bazsalikom levél sómentes steak fűszerkeverék balzsamecet olíva olaj só, bors
Füstölt Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • A steakeket vegyük ki a hűtőből legalább egy órával a sütés előtt, hogy temperálódjanak. Míg temperálódnak, pácoljuk be őket balzsamecetbe, olíva olajba és a steak fűszerkeverékbe.
  • Ha állt a pácban legalább egy órát, akkor magas hőfokon serpenyőben, vagy grillserpenyőben kezdjük el sütni a hússzeleteket. Közben vegyük egy kicsit lejjebb a lángot és közepes hőfokon folytassuk. Közben sózzuk meg, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük kb. 2 percig. Ha kész szórjuk meg egy kis fekete borssal is.
  • Szeleteljük fel a füstölt mozzarella sajtot, tegyük rá a húsra, majd tegyünk rájuk 2-2 szelet paradicsomot is. Helyezzük 190-200 C-os sütőbe és pár perc alatt olvasszuk rá a sajtot. Ha kész, vegyük ki és pihentessük pár percig.
  • Tegyünk friss bazsalikom leveleket a sajtra tálalás előtt. Tálaljuk sült krumplival és zöld salátával.

 

Legújabb receptjeink