Spenóttal és ricottával töltött tilápia filé

Hozzávalók:

½ doboz Szarvasi Ricotta 250 g 4 db tilápia filé (50-60 dkg) 1 csomag (450 g) fagyasztott leveles spenót 1 kis fej hagyma 1 gerezd fokhagyma só, bors 2 ek. citromlé 1 csokor petrezselyemzöld 3 ek. vaj
Ricotta

Elkészítés:

  • Sózzuk be a filéket és hagyjuk állni egy kicsit. A spenótot olvasszuk ki és jól csavarjuk ki.
  • Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanál vajat. Pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát. Tegyük rá a felaprított spenótleveleket, és pirítsuk meg rajta 1-2 perc alatt. Végül keverjük össze a ricottával.
  • Egy-egy nagyobb evőkanállal kanalazzunk a halfilékre a töltelékből. Majd tekerjük össze, és fogjuk össze fogpiszkálóval őket.
  • Ezután tegyük őket egy hőálló tálba. Öntsünk alájuk egy nagyon kevés vizet, és tegyünk rá egy evőkanál vajat. Fedjük le alufóliával, majd tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
  • Ha kész, vegyük ki. Öntsük le róla a vajas szaftot egy kis edénybe. Forraljuk kb. 5 percig, majd tegyünk bele még egy evőkanál vajat, és keverjük el szép krémesre. Vágjunk bele egy csokor petrezselyemzöldet is, és adjunk hozzá 2 ek. citromlevet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Tálaljuk a töltött tilápia filéket burgonyapürével és a citromos vajmártással.

Legújabb receptjeink