Spenóttal és mascarponéval töltött karaj

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g 1 kg karaj 1 csomag (450 g) fagyasztott leveles spenót 1 nagy gerezd fokhagyma 5 szem aszalt paradicsom (olajban) 1 kk. dijoni mustár 2 ek. olívaolaj só, bors
Mascarpone

Elkészítés:

  • A spenótot olvasszuk ki, és jól csavarjuk ki. Aprítsuk föl a leveleket pár vágással.
  • Egy serpenyőben forrósítsunk föl olívaolajat. Dobjuk rá a spenótot, és futtassuk át rajta a lereszelt fokhagymával együtt. Majd adjuk hozzá a mascarponét, az apróra vágott aszalt paradicsomot és a dijoni mustárt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk hűlni.
  • Míg hűl a töltelék, vágjuk 4 vastag szeletre a karajt. Majd vágjunk beléjük zsebeket a fölső, simább „élükön” bevágva. Sózzuk, borsozzuk a húst kívül belül.
  • Tegyük a tölteléket a hússzeletekbe, jól nyomkodjuk be, majd egy-két fogpiszkálóval tűzzük össze őket.
  • Egy forró serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg mindkét oldalukat, majd tegyük át őket egy hőálló tálba.
  • Ezután tegyük 200 fokos sütőbe, és süssük kb. 15 percig őket, majd kivéve hagyjuk minimum 5 percig pihenni. Tálaljuk kedvenc burgonyaköretünkkel és valamilyen párolt zöldséggel.

Legújabb receptjeink