leendő
partnereinknek

Spárgás, sonkás pite

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , mustár , tojás

Elkészítés

1.

A spárgákat mossuk meg, az aljukról a fás részt egy zöldséghámozóval jól hámozzuk le.

2.

A kiolvasztott leveles tésztát vágjuk 4 téglalapra. A szélétől kb. fél cm-re vágjuk be egy késsel mind a 4 oldalukat, de ne vágjuk át a tésztát, ez lesz a peremük.

3.

Kenjük meg őket mascarponéval, majd dijoni mustárral, úgyhogy a peremet hagyjuk ki.

4.

A spárgákat tekerjük be a sonkával, majd tegyük a tésztára.

5.

Verjük föl a tojást és a tészta peremét kenjük ki vele.

6.

Tegyük őket 180 fokos sütőbe és süssük készre őket 15-20 perc alatt.

7.

Tálaljuk rukkola salátával és szórjuk meg őket reszelt parmezán sajttal.

Hozzávalók

kb. 80 g Szarvasi mascarpone

1 csomag Leveles tészta

4 szelet Sonka

12-16 szál Zöld spárga

2 ek. Dijoni mustár

RUKKOLA SALÁTA

1 db Tojás

50 g Parmezán sajt