Spárgás lepény mozzarellával és sonkával

Hozzávalók:

200 g Szarvasi Pizza Mozzarella lereszelve 1 tekercs leveles tészta 1 db grillezett piros kaliforniai paprika (csíkokra vágva) 1 db grillezett sárga kaliforniai paprika (csíkokra vágva) 10 szál zöld spárga 150 g szeletelt főtt sonka 150 ml alap pizzaszósz
Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • A spárgának a fás végeit vágjuk le, majd 3-4 perc alatt főzzük meg sós vízben. Ezután azonnal hűtsük le jéghideg vízben, majd vágjuk darabokra.
  • A leveles tésztát hajtsuk ki, a sütőpapírral együtt fektessük egy tepsire. A széleitől kb. 1 cm-re vágjuk be egy éles késsel végig a szélei mentén.
  • Tegyük 180C-ra előmelegített sütőbe és süssük meg félig, kb. 8-10 perc alatt.
  • Miután kivettük a sütőből, kenjük meg az alap pizzaszósszal (receptjét itt találod), majd szórjuk meg reszelt Szarvasi Pizza Mozzarellával.
  • Ezt szórjuk meg kisebb darabokra vágott sonkával, a feldarabolt spárgával és a csíkokra vágott grillezett paprikával.
  • Tegyük vissza a sütőbe 6-8 percre, míg a sajt szépen megolvad, a tészta pedig szép aranybarna nem lesz.

 

Legújabb receptjeink