Spagetti tigrisrákkal és ricottával

Hozzávalók:

2 ek. Szarvasi Ricotta 200 g spagetti 4 db nagyobb tigrisrák 100 g bébi brokkoli 4 ek. paradicsomszósz pár bazsalikomlevél olívaolaj só, bors
Ricotta

Elkészítés:

  • A spagettit főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint. Majd főzzük meg 2-3 perc alatt a bébi brokkolit is. Ha kész, vágjuk pár centis darabokra.
  • A rákokat egy serpenyőben forró olívaolajon pirítsuk meg, kb. 2-2 percig mindkét oldalát.
  • A spagettit forgassuk át forró paradicsomos tésztaszószban. Keverjük hozzá a bébi brokkolit. Tálaláskor tegyük rá a rákot (akár héjastól, így dekoratívabb), a ricottát kisebb darabokban, és friss bazsalikom leveleket.

Tipp: A szószba tehetünk egy kis friss chilit is.

 

Legújabb receptjeink