leendő
partnereinknek

Sonkás-füstölt sajtos rakott krumpli

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , tojás , mustár

Elkészítés

1.

Főzzük meg héjában a krumplit sós vízben, majd hámozzuk meg és szeleteljük fel kb. fél cm vastagra. Majd főzzük meg a tojásokat is.

2.

Egy sütőtálat kenjünk ki vajjal, majd tegyünk rá egy réteg szeletelt főtt krumplit. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Tépkedjük nagyobb darabokra a sonkát és tegyük a krumplira. (Ha nem szeletelt sonkánk van, darabolhatjuk is.) Erre rakjunk egy réteg vékonyra szelt kolbászt, majd egy réteg felkarikázott tojást.

3.

A mascarponét keverjük ki a mustárral és kenjük az étel tetejére kb. a felét. Ezt szórjuk meg a lereszelt Szarvasi Füstölt Mozzarella felével.

4.

Majd kezdjük újra a rétegzést. Egy réteg krumpli, majd sonka, kolbász, tojás, végül a mustáros mascarpone. A tetejére pedig szórjuk a maradék sajtot.

5.

200 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 10-15 perc alatt, míg a sajt is szépen ráolvad a tetejére.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

200 g Szarvasi füstölt mozzarella

10-15 szelet Füstölt sonka

1000 g Burgonya

6 db Tojás

100 g Füstölt kolbász

20 g Vaj

2 ek. Mustár

Bors